Nieuws 

Masterclass REIT (rechts-extremisme in transitie: de online wereld)

Rechts-extremisme is al een geruime tijd een bekend fenomeen in Europa. De afgelopen jaren leek de focus minder scherp te zijn op het rechts-extremisme. Hoe meer we de focus scherp stellen, hoe meer we een transitie zien plaatsvinden. Een transitie van rechts-extremisme naar rechts-terrorisme.

De masterclass REIT biedt u actuele kennis en inzicht gericht op de online wereld.

 

Bent u geïnteresseerd? Of wilt u meer informatie over de masterclass neem dan gerust contact op.

 

Wie weet zien we u bij de masterclass! 

MEER WEERGEVEN

Start volgende opleiding RTE

Op 13 februari start de eerstvolgende opleiding Radicalisering en Terrorisme Expert 2020! 

 

Nieuw in de opleiding de module rechtsterrorisme.

Ook hebben wij meer aandacht voor online-extremisme en open source intelligence (OSINT). 

 

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Wil je je inschrijven? Of wil je meer informatie ontvangen?

 

Klik dan op meer weergeven. 

Wie weet zien we je bij de opleiding! 

Iedereen geslaagd voor het diploma Radicalisering en Terrorisme Expert (RTE)

Namens bureau ZAUN en SoSecure International feliciteren wij alle deelnemers voor het behalen van het post-hbo diploma Radicalisering en Terrorisme Expert (RTE).

Het examen werd afgenomen door het onafhankelijke examenbureau IBEX/KIWA. De kandidaten mogen vanaf nu de titel RTE achter hun familienaam plaatsen. Tevens worden zij opgenomen in het nationaal beveiligingsregister van stichting CERPRO.

 

Benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers?

 

Of wanneer er een nieuwe opleiding start? 

Klik op meer weergeven! 

Contra terrorisme, extremisme en radicalisering voor de Koninklijke Marechaussee

In opdracht van het OTCKMar heeft het Rijksopleidingsinstituut tegengaan Radicalisering (ROR, een samenwerking tussen OI DJI en de NCTV) een breed opleidingsprogramma voor Contra terrorisme, extremisme en radicalisering (CTER) ontwikkeld in nauwe samenwerking met materiedeskundigen vanuit de operatiën en de sector Kennis van het OTCKMar. 

Als trainers en ontwikkelaars binnen het ROR is ZAUN nauw betrokken bij deze samenwerking.

Voor meer informatie klik op meer weergeven! 

 

PROJECT BUSEBAAS 

Trainer en jeugdwerker Abdelhak is betrokken bij het project BuseBaas van de Stichting BuurtBazen. Een jongerenproject waarin financiële educatie en beroepsoriëntatie centraal staan. Het project is gerealiseerd in samenwerking met Aegon (van schulden naar kansen).  Daarnaast heeft het programma inhoud gekregen door de politie en studenten van de NHL Stenden Hogeschool. 

Wilt u het artikel lezen dat is gepubliceerd in de Leeuwarden Courant? Klik dan op meer weergeven! 

 

SAMENWERKING MET SOSECURE

De bestrijding van radicalisering en terrorisme is een complexe taak die multidisciplinair wordt aangepakt. Politie, overheidsdiensten en private partijen werken samen vanuit een brede integrale aanpak om de fenomenen zo goed mogelijk te bestrijden en toekomstige aanslagen te voorkomen.

 

In samenwerking met Sosecure is de opleiding RTE ( Radicalisering, Terrorisme en Extremisme) ontwikkeld. Klik hieronder voor meer informatie over deze opleiding.  

NJI Factsheet 

Radicalisering en extremisme zijn wereldwijd actuele maatschappelijke thema’s. Hoe kinderen daarmee omgaan of daarop reageren, hangt ook af van hun mediagebruik. Kinderen kunnen bijvoorbeeld zelf via media berichten verspreiden, of kunnen hun denkbeelden en gevoelens laten bepalen door wat ze horen en zien. Media kunnen zo polarisatie en tegenstellingen in het denken over groepen versterken en daarmee de kans op radicalisering vergroten. Media kunnen daarnaast ook angsten voor radicalisering of extremisme bij kinderen aanwakkeren. 

ESS NETWERKBIJEENKOMST

Wat heb je nodig voor een duurzaam netwerk dat het middenveld versterkt?